Waar moet ik op letten bij het huren van een auto?

 sep, 30 - 2015   Vervoer


Er zijn veel redenen te bedenken waarom je een auto, personenbus of bakwagen wilt huren. Dat laatste spreekt natuurlijk voor zich. Indien je gaat verhuizen is het wel fijn dat je een grote bus tot je beschikking hebt waar je al je spullen in kwijt kunt. Het is ook mogelijk dat je met vrienden lekker een weekje wil toeren door Nederland of door het buitenland. Of dat je een weekendje weg gaat naar België of misschien Parijs en dat je graag met de auto wilt. Heb jij geen eigen auto, dan is een auto huren een goede optie. Voordat je een auto huurt, moet je op een aantal dingen letten. Lees onderstaande tips goed door.

Tips voor het huren van een auto

Bedenk voor die tijd waar een auto of verhuiswagen aan moet voldoen en wat je budget is. Je kunt namelijk verschillende verhuurders met elkaar vergelijken. Er zijn verhuurders zoals Quality Car Rent die geen kilometervergoeding vragen, maar enkel borg en weer een volle tank. Verder is het verstandig om op de volgende dingen te letten:

  • kijk altijd of het mogelijk is dat er meerdere mensen in de auto rijden of dat alleen jij verzekerd bent als je erin rijdt. Ga je een weekendje of weekje met vrienden of familie weg, is het wel zo fijn dat er meerdere mensen in de auto mogen rijden.
  • alle bestuurders moeten voldoen aan de eisen van de verhuurder. Dit kan betekenen dat jij vijf jaar je rijbewijs moet hebben of minimaal twintig jaar moet zijn.
  • als je de auto of bus op gaat halen, controleer deze dan. Kijk of er beschadigingen op de auto zitten. Zie je dingen die kapot zijn, laat deze dan noteren. Zo voorkom je dat jij uiteindelijk op moet draaien voor dingen die je niet hebt gedaan.
  • noteer altijd het noodnummer van het bedrijf.
  • let op de algemene voorwaarden. Verdiep je in jouw rechten en plichten en lees de algemene voorwaarden goed door. Dit lijkt misschien onzinnig maar daarin kun je veel informatie halen. De manier van betalen staat erin en ook of je met de auto naar het buitenland mag ja of nee.
  • zorg dat je alle papieren compleet hebt. Ga je met meerdere mensen in de auto rijden, zorg er dan voor dat iedereen zijn of haar identiteitsbewijs en rijbewijs mee neemt.

Mocht je zelf schade rijden, laat dit dan zo snel mogelijk weten aan de verhuurder. Vraag aan het bedrijf wat je het beste kunt doen. Verder behoor je de auto in te leveren met een volle tank. Bij het inleveren controleer je samen met de verhuurder de auto en als alles goed is, krijg je vervolgens de borg terug. Check te allen tijde de rekening en vraag om uitleg bij eventuele onduidelijkheden.

Veilig onderweg

Heb je alles gecontroleerd en de papieren goed afgehandeld? Dan kun je ervan uitgaan dat je zorgeloos kunt genieten van de gehuurde auto. De auto moet garant staan voor een gezellig weekje of weekendje weg. Moet je een verhuiswagen huren? Dan zal dit jouw rots in de branding zijn en hoef je heel wat minder op en neer te rijden voordat je alle spullen in je nieuwe huisje hebt staan.


Related articles