Gala-auto’s

Het jaarlijkse gala bij de middelbare scholen is altijd een enorme happening. De mooiste jurken, smokings en pakken komen langs. Ieder meisje is mooi opgemaakt en de haren zitten perfect. De jongens hebben de haren netjes en met veel gel gedaan en staan er keurig op. Even lachen naar de camera en het feest kan beginnen.

Maar nu wordt hier het belangrijkste vergeten. Het vervoer, de gala-auto. De mooiste en grootste auto’s komen ieder jaar weer voorbij. Hier een limousine en daar een BMW cabrio. Vooraan een oldtimer en achteraan een Mini Cooper. Bedenk het maar en het komt voorbij! En belangrijk is het zeker. Iedereen wil natuurlijk dat de bezoekers onder de indruk zijn van het totaalplaatje. De auto, de jurk, het pak of de smoking en tot slot het koppel wat de auto uit komt.

Van limousine tot BMW cabrio

Het lijkt een standaard te worden. De limousine is ieder jaar te vinden bij elk gala. En natuurlijk, het is een geweldig mooie auto. Origineel is het inmiddels niet meer maar wat is nu wel origineel? Is een BMW cabrio dan wel origineel? Gaat het wel om de originaliteit? Je krijgt er geen prijs voor tenminste. Het gaat er om dat je in een mooie auto het terrein op komt en dat je straalt van oor tot oor in een mooie jurk of in een mooi pak.

Belangrijk?

Is het vervoer dan niet belangrijk? Dat is zeker belangrijk! Maar het gaat om een mooie auto en dat kan voor iedereen anders zijn. De een houdt van een oldtimer en de ander houdt van een limousine. Originaliteit is zeer zeker leuk. Maar het gaat om het gevoel in de auto en om het gevoel als je eruit stapt. Het is eigenlijk niets anders dan het kopen van een mooie en fijne auto. Het gevoel moet goed zijn! Is dat goede gevoel niet aanwezig, dan wordt het niks. Het gala en de gala-auto’s zijn om van te genieten. En genieten in een auto, dat is enorm fijn!